Bengts historia

Bengts historia

”Jag har så otroligt mycket att tacka Galaxen för”

Bengt har varit snickare i nästan hela sitt yrkesverksamma liv. Men vid 51 års ålder hade axlarna tagit slut. Svår värk gjorde det omöjligt att fortsätta jobba. Det enda som erbjöds var sjukskrivning.

- Jag hade varit sjukskriven i två år, berättar Bengt, när jag blev kallad till ett möte med min handläggare Janne Jonsson från Galaxen i Eskilstuna. Vi pratade om vad som kunde göras för jag mådde verkligen inte bra. Då ordnade Janne en plats för mig på Bygghyttan på Nynäs och jag fick börja där direkt. Att vara sjukskriven en längre tid nöter ned en människa. Man kommer in i en bubbla av svarta tankar som det är svårt att ta sig ur.

Efter en kort tid på bygghyttan fick han ett jobb att renovera några gamla fönster. Det var ett jobb som passade Bengt perfekt eftersom han inte behövde arbeta med händerna över axelhöjd längre, påfrestades inte hans skadade axlar.  Efter att ha varit på Bygghyttan i 7 månader fick Bengt möjlighet att påbörja en utbildning till fönsterhantverkare som fanns nere i Ystad.

Numera driver Bengt ett  företag i Nyköping som är specialiserat på renovering av fönster och dörrar enligt gamla metoder med linoljekitt och linoljefärg. Kunderna är institutioner som Sörmlands Museum, slott och herresäten och privatpersoner som vill bevara den gamla stilen på sina hus. Bengt har bland annat renoverat fönster på Amalienborg i Danmark där den danska drottningen bor.

- Nu för tiden mår jag bra och jag har mycket att tacka Galaxen för att jag hamnade i rätt arbete.